russitemail
lv | ru
Ienākt / Reģistrēties
Mans profils
Pirkumu grozs
0 0.00

Kā izvēlēties perfektu šampūnu savam matu tipam?


Mūsu mati ir tikpat unikāli kā mēs paši, un katram matu tipam ir savas specifiskas vajadzības. Lai izvēlētos perfektu šampūnu, ir svarīgi saprast, kāda veida kopšana ir nepieciešama jūsu matiem.

  1. Taukaini mati: Aptuveni 40% cilvēku cīnās ar taukainiem matiem. Taukainiem matiem ir tendence kļūt taukainiem ātrāk nekā citiem matu tipiem, jo tauku dziedzeri galvas ādā ir aktīvāki. Šampūniem taukainiem matiem vajadzētu būt viegliem un attīrošiem, lai efektīvi novērstu lieko sebumu, neizraisot matu sausumu. Meklējiet šampūnus ar salicilskābi vai zeltaino šaltēju.
  2. Sausi un bojāti mati: Apmēram 35% cilvēku saskaras ar sausiem matiem. Sausiem matiem ir nepieciešama intensīva mitrināšana, lai atjaunotu to dabisko spīdumu un elastību. Šampūni sausiem matiem bieži satur eļļas, piemēram, argana eļļu vai kokosriekstu eļļu, kas palīdz atjaunot matu mitruma līdzsvaru.
  3. Jaukti mati (taukaini pie saknēm, sausi galos): Aptuveni 25% cilvēku cīnās ar jauktu matu tipu. Šādiem matiem ir nepieciešams līdzsvarots šampūns, kas attīra galvas ādu, nesausinot matus. Ideāli piemēroti ir šampūni ar vieglām mitrinošām sastāvdaļām.
  4. Normāli mati: Normāli mati ir vismazāk prasīgi, un tiem der daudzveidīgi šampūni. Tomēr, pat normāliem matiem ir jānodrošina regulāra kopšana. Vēlams izvēlēties šampūnus, kas satur vitamīnus un minerālvielas, lai saglabātu matu veselību.
  5. Krāsotiem matiem: Krāsotiem matiem ir nepieciešama īpaša kopšana, lai saglabātu krāsu un mazinātu bojājumus. Apmēram 70% sieviešu Eiropā krāso matus. Lietojiet šampūnus, kas ir speciāli izstrādāti krāsotiem matiem, kas palīdz saglabāt krāsu ilgāk un aizsargā matus no UV stariem.
  6. Smalki un plāni mati: Smalkiem matiem ir nepieciešams šampūns, kas nodrošina papildus apjomu. Šādi šampūni parasti satur proteīnus, kas stiprina matu šķiedras un piešķir tiem biezumu.

Izvēloties šampūnu, ir svarīgi ņemt vērā ne tikai matu tipu, bet arī jūsu dzīvesveidu un vides faktorus. Piemēram, pilsētniekiem vajadzētu meklēt šampūnus, kas aizsargā pret piesārņojumu. Atcerieties, ka matu kopšana ir individuāla, un dažkārt ir jāeksperimentē, lai atrastu ideālo produktu.