russitemail
lv | ru
Ienākt / Reģistrēties
Mans profils
Pirkumu grozs
0 0.00

Vīriešu matu griezumi: kuru izvēlēties?

Vīriešu matu griezumi: kuru izvēlēties?

Vīriešu matu griezumi veic vairākas funkcijas: vizuālo un praktisko. Frizūra ir jebkura izskata atslēga, tai jābūt skaistai. Turklāt matu griezumam jābūt praktiskam, īpaši ja ir aktīvs dzīvesveids.

Kā izvēlēties vīriešu frizūru?

Frizūru labāk izvēlēties kopā ar meistaru, kurš ņems vērā matu struktūru un sejas vaibstus. Apsveriet arī laiku, ko turpmāk varēsiet veltīt meistara darbam un ikdienas veidošanai.

Sejas garums, pieres platums, vaigu kauli un žokļa līnija veido sejas formu. Novērtējiet to, lai izdarītu pareizo izvēli.

Ovāla sejas forma

Šai sejas formai piestāvēs lielākā daļa no vīriešu matu griezumiem. Izņēmums var būt taisns matu griezums uz pieres (ponijs), kas padarīs seju pārāk smagu.

Taisnstūra forma

Taisnstūra sejas nepieļauj īsu griezumu pie deniņiem, pārāk garu poniju un griezumu galvas augšdaļā.

Rombveida sejas forma

Unikālas rombveida sejas īpašniekiem jāpievērš uzmanība matu griezumiem, kas vizuāli padara pieri un zodu platāku. Parasti tas ir matu griezums “kaskāde” vai matu griezums slāņos.

Trīsstūra sejas forma

Trīsstūra sejas formai piemērots vidēja garuma matu griezums, kas krīt zem zoda.

Apaļa sejas forma

Šajā gadījumā ir nepieciešams matu griezums, kas vizuāli izstiepj seju. Jebkuri griezumi ar garu poniju un īsiem deniņiem tiks galā ar šo uzdevumu.

Kvadrātveida sejas forma

Šī ir universāla sejas forma, tās īpašniekiem piestāvēs gan īsi, gan vidēja garuma matu griezumi.

Moderni vīriešu matu griezumi 2022. gadam

“Bokss”, “pusbokss”, “pliks” ir klasiski matu griezumi. Patiesībā vīriešu griezumiem ir daudz vairāk veidu. Tiksim skaidrībā ar moderniem vīriešu matu griezumiem, lai jūs atrastu kopīgu valodu ar savu frizieri.

Cēzars

“Cēzaram” raksturīgs stils un praktiskums. Frizūras īpatnība ir iegarenajā augšdaļā ar noskūtiem deniņiem un pakausi. Ja vēlaties deniņus un pakausi var padarīt ļoti īsus.

Raža

Frizūra “Raža” tiek veikta pēc tāda paša principa kā “Cēzars”. Meistars padara deniņus un pakausi īsus, lai matu priekšējā un augšējā daļa veidotu sava veida matu “cepurīti”.

Kanādas matu griezums

Viens no praktiskākajiem matu griezumiem. Ne par velti šo griezumu izvēlas sportisti.

Izvēloties šo matu griezumu Jums nav jādomā par tā veidošanu, jo mati visā garumā ir diezgan īsi. Pāreja no deniņiem un pakauša uz galvas priekšējo daļu ir gluda, garuma atšķirība nav pamanāma.

Pusbokss

“Pusbokss” ir mūžīga klasika. Frizūra ir piemērota vīriešiem ar jebkuru sejas formu, kuri nevēlas tērēt laiku veidošanai.

Matu griezumam ir liela priekšrocība – gluda pāreja no galvas vainaga daļas uz pakausi padara sejas vaibstus maigākus.

Bokss

“Bokss” ir nepretenciozs matu griezums, parasti to izvēlas sportisti vai aktīva dzīvesveida piekritēji.

Mati tiek griezti diezgan īsi: pakauša daļā un deniņos sasniedz 3mm, bet vainaga daļā no 0,5 – 5cm. Grūtības var rasties tad, ja mati aug ļoti ātri – būs nepieciešama regulāra garuma korekcija.
 

Britu griezums

Šo matu griezumu raksturo matu celiņš un matu pagarinājums galvas priekšējā daļā. “Britu” griezums piešķir tēlam stilu, taču ikdienā prasa glītu sakārtojumu.

Tennis

“Tennis” ir universāls matu griezums, jo piemērots jebkuram vecumam, izskatās stilīgs un neprasa sarežģītu kopšanu. Matu griezums runā pats par sevi, tas ideāli piemērots aktīvam dzīvesveidam.

Matu griezuma būtība ir nelielā griezumā galvas priekšējā daļā (ponijā), apjomu galvas vainaga daļā, īss griezums pakausī un deniņos. Parasti deniņos griezums ir 1-2cm garš, galvas vidū tas ir 2 reizes lielāks. Svarīgi atcerēties, ka mati galvas apakšējā zonā noņem ar matu griešanas mašīnīti.

Militārais griezums

Šim matu griezumam vispār nemaz nav nepieciešama kopšana. To parasti izvēlas tie, kas stājas dienestā. Šī ir visa griezuma būtība.

Tehniski “militārais” griezums tiek griezts kā griezums “bokss”, bet daudz īsāks. Šis matu griezums ir piemērots vīriešiem ar ovālu sejas formu.

Pompadour matu griezums

“Pompadour” matu griezums bija populārs agrāk, tomēr tam ir tendence arī šodien. Tā būtība ir matu garajā griezumā galvas priekšējā daļā (ponijā), kas ķemmējas līdz pakausim. Tādējādi tiek iegūta apjomīga frizūra. Mati deniņos un pakauša daļā “Pompadour” matu griezumā ir noskūti.